Prøv en ny vinkel!

Det har præget mig at vokse op i et område med flere sprog og kulturer.

Det har præget mig at vokse op i et område med flere sprog og kulturer. Jeg nyder at kunne opleve den store kulturelle rigdom på begge sider af grænsen, og jeg er utrolig glad for, at kunne begå mig i både København og Berlin. Men allermest hjemme føler jeg mig her mellem tvende have i Sydslesvig, hvor jeg kan jonglere med alle sprog.

Jeg nyder denne rigdom særlig bevidst ved juletid, når vi danser omkring juletræet til både plattyske, frisiske, danske og tyske sange. Jeg oplever min opvækst i mindretallet som en stor gave. Jeg ser det som en essentiel opgave at bevare grænselandets mangfoldighed. Og jeg betragter mit eget privilegie som en forpligtelse til at engagere mig for et mangfoldigt fællesskab på et større plan.

Vi står i en situation, hvor det ikke bare er muligt, men nødvendigt at finde helt nye løsninger på tidens store udfordringer. Den dramatiske pandemi og klimakrisen er nogle af de mange drastiske konsekvenser af et evigt ræs efter økonomisk vækst. Profitmaskineriet ødelægger ikke bare vores livsgrundlag, det skaber en altid stigende ulighed i samfundet, der truer vores samfunds sammenhængskraft.

Jeg har altid haft glæde ved at se tingene fra en ny vinkel. Derfor har jeg besluttet at engagere mig i det parti, der kombinerer de demokratiske og økologiske løsninger, vi har brug for på forbundsplan. Jeg har tilvalgt DIE LINKE, fordi de går til roden af problemerne med en politik, der bygger på lighed og økonomisk ligevægt.

Jeg håber meget på at kunne bidrage med mine erfaringer fra grænselandet i en større partipolitisk kontekst, men det kan naturligvis kun lykkes i et godt samarbejde. Og derfor glæder jeg mig, hvis I har lyst til at komme med jeres input og spørgsmål på den nye Facebook-side, jeg har oprettet til samme formål.

(Originaltext auf Dänisch. Automatische Übersetzungen können sprachliche und inhaltliche Fehler aufweisen.)